Despre noi


Inginerul Valeriu POPA a devenit celebru prin metodele si terapiile neinvazive pe care le propunea bolnavilor care, pierzand orice speranta de vindecare, il cautau în parcul 23 August unde se plimba aproape zilnic.
Printre cei care ii poarta o nemasurata recunostinta inginerului Valeriu POPA se afla si fostul sau pacient,  Petre ANCA, vindecat de un cancer pulmonar incepand din anul 1991.Recunostinta fata de Valeriu POPA si iubirea de oameni au fost motivele pentru care Petre ANCA a infiintat in anul 2000 Fundatia umanitara “Sanatate prin gandire si alimentatie – in memoriam inginer Valeriu Popa”, cu scopul de a pastra vie speranta de viata a celor ce primesc diagnosticul unei boli cronice si incurabile.Putini stiu insa ca Inginerul Valeriu POPA a avut intelepciunea de a-l invata pe Petre ANCA faptul ca, in nemasurata sa generozitate, natura, ofera cele mai bune mijloace si modalitati de vindecare iar apoi, organismul uman este astfel construit incat …. sa se repare singur, iar  Petre ANCA a pornit cu inima deschisa pe calea pregatita de mentorul sau !

  
Activitatea de baza a Fundatiei consta in acordarea de consultatii pentru evaluarea energetica si propunerea conduitelor alimentare si de viata corespunzatoare structurii fiecarui bolnav, conduita bazata in principal pe modificarea fundamentala a obiceiurilor alimentare (eliminarea proteinelor animale si a fierberii alimentelor, postul cu apa si clisme pentru dezintoxicarea organismului, etc) si a celor de viata.


In prezent, numarul persoanelor vindecate/ameliorate de boli "incurabile" este tot mai mare, bolnavi de cancer, scleroza in placi, pancreatite, accidente vasculare, HIV sau alte boli fara speranta, sunt astazi oameni fericiti si sanatosi ca urmare a conduitelor recomandate in cadrul Fundatiei.


Fara pretentia de a face minuni, ne bucuram de zambetele celor care s-au vindecat cu ajutorul Fundatiei si incercam sa ducem mai departe visul inginerului Valeriu Popa: infiintarea unei clinici unde cei foarte grav bolnavi sau lipsiti de mijloace materiale ori ajutor, sa poata fi internati si tratati sub coordonarea directa a terapeutilor Fundatiei.

 


Iubitor de oameni, Petre Anca, in calitate de Presedinte al Fundatiei, desfasoara o activitatea care nu este remunerata. Fundatia cinsteste memoria si metodele curative promovate de Valeriu Popa, intretinandu-se inca de la infiintare exclusiv din donatiile pacientilor sau ale celor cu dragoste de oameni. Ea dispune doar de o cladire construita la Valenii de Munte in judetul Prahova si functioneaza cu personal minim (secretara si femeia de serviciu).